Referencia

Napenergia-hasznosítás

Az elmúlt években sok-sok családi ház, intézmény napenergia hasznosításában közreműködtünk, ezen az oldalon nem egy végtelen felsorolásba szeretnénk zsúfolni eddig munkáinkat, inkább néhány jellemző eseten keresztül szeretnénk megmutatni Önnek, megrendelőink saját szavaival, hogy nem lehetetlen és nem elérhetetlen egy ilyen beruházását megvalósítani:

2006 évben cseréltük ki a teljes fűtésrendszerünket

Melegvízelőállításra napkollektoros rendszert vásároltunk.

“2006 évben cseréltük ki a teljes fűtésrendszerünket és melegvízelőállításra napkollektoros rendszert vásároltunk. A munkát teljes egészében a napkollektoros szállítónkra bíztuk. Legnagyobb megelégedésünkre 3 nap alatt megtörtént a teljes beruházás kivitelezése. Rendszerünk várakozásunk szerint működik, így további kollektorokat és kiegészítő berendezéseket vásárolunk a fűtésrásegítésre is. Nap-Háznál nem csak az állami támogatás igénylést bonyolították le, hanem kedvező hitelfelvételi lehetőséget is biztosítottak a Fundamentán keresztül.”

Olgyai Miklós – Veszprém

Építőipari vállalkozóként építettem saját házamat

“Építőipari vállalkozóként építettem saját házamat, nagy alapterülettel. A fűtésköltségünk csökkentésére napenergiás rendszert vásároltunk, vákumcsöves kollektorral. Rendszerünknek köszönhetően a havi kiadásaink jelentősen csökkentek, elégedettek vagyunk.”

Fodor Márton – Szentkirályszabadja

Új családi házat építettünk

Családiház használati melegvíz előállítás

“Új családi házat építettünk, már a tervezés során gondoltunk megújuló energiák hasznosítására. Döntésünk a napkollektoros rendszerre esett, mert itt az üzemeltetés teljesen költségmentes. Első lépésként használati melegvíz előállításra alkalmas rendszert vásároltunk másfél évvel ezelőtt. A rendszerrel nagyon elégedettek vagyunk, annyira, hogy jelenleg folyik napenergiás fűtésrendszerünk tervezése, amellyel hagyományos gázos rendszerünket fogjuk kiegészíteni. A beruházáshoz állami támogatást is igénybevetünk”

Szegletes Gabriella – Szombathely

Családi ház – fűtésrásegítés és használati melegvíz előállítás

“200 négyzetméteres családi házban élünk családommal. Régóta tervezem, hogy a ház alsó szintjén beltéri medencét építek. Eddig a melegvízelőállítás magas költsége tartott vissza a beruházástól. Örömömre szolgál, hogy idén napkollektoros rendszert vásárolhatok a melegvíz előállítás és fűtésrásegítés céljából. Ezzel a beruházással megoldódik a medencefűtés is, így a tervekből valóság válhat. Beruházásomhoz a Fundamenta lakástakarékpénztár azonnali hitelszolgáltatását is igénybe veszem, így az egyszeri beruházási költség kifizetését 108 hónapra halasztom. Az energiaköltségben jelentkező megtakarításokat a törlesztésre fordíthatom, így havi szinten kiadásaim alig 10000 Ft-tal emelkednek és még medencém is lesz.”

Enyedi László – Veszprém

Balatonvilágos Idősek otthona – használati melegvíz előállítás részére

Használati melegvíz előállítás“Melegvízszükségletünk – napi 3200 liter melegvíz – előállítására készült rendszerünk. A költségmegtakarítást éves szinten 62%-osra terveztük, ezzel szemben a valóságban ennél többet realizáltunk.

Rendszerünk 9 db 30 vákumcsöves és 1 db 20 vákumcsöves kollektorra épül.

Napenergia hasznosítás

A beruházás során meglévő eszközeinket is felhasználták, így a bekerülési költség ennyivel is kedvezőbben alakult. Bár a rendszer karbantartást nem igényel, mégis örömmel tapasztaljuk, hogy a rendszer működését külön kérésünk nélkül is felügyelik.”

Pintér Gábor

100 négyzetméteres egy szintes családi ház

Napkollektoros rendszer“Feleségemmel és kisfiammal élünk 100 négyzetméteres egy szintes családi házunkban Kádártán. Fontos számunkra a környezetvédelem, ezért napkollektoros rendszerrel oldjuk meg a fűtésrásegítést és a használati melegvíz előállítást is otthonunkban. Örömünkre szolgál, hogy a gázáremelkedés ellenére havi kiadásaink csökkentek. Tervezzük kültéri medence építését is, ezzel is jobban kihasználva meglévő rendszerünket.”

Kocsis Attila- Veszprém- Kádára

“A beruházást kifejezetten befektetési céllal végeztük.”

30 csöves vákumcsöves napkollektorból álló rendszer“2006 szeptemberében készült el a 3db egyenként 30 csöves vákumcsöves napkollektorból álló rendszerünk melyet használati melegvíz előállításra, fűtésrásegítésre és medencefűtésre használunk. A beruházást kifejezetten befektetési céllal végeztük.”

Németh József építőipari vállalkozó Balatonfőkajár

“Tényleg úgy volt, ahogy megbeszéltük”

Napkollektoros rendszer“Tényleg úgy volt, ahogy megbeszéltük, jöttek, felmásztak a tetőre, meg minden. A feleségem üzemeli a berendezést, azaz nézegeti hány fokos a kollektor, a melegvíz.

Napenergia hasznosítás

A rendszer automatikusan működik egész éven át, nem kell leszerelni, leengedni a folyadékot, mint a régi rendszereknél. Úgy határoztunk, hogy tovább bővítjük a rendszerünket.”

Gallai János – Csopak

Szöveg nélkül

fotok-026.jpgfotok-081.jpgfotok-082.jpg
fotok-084.jpgfotok-088.jpgfotok-090.jpg
fotok-102.jpgfotok-120.jpgfotok-129.jpg
fotok-153.jpgfotok-155.jpgfotok-156.jpg
fotok-166.jpgfotok-205.jpgfotok-225.jpg
fotok-228.jpgfotok-260.jpgfotok-262.jpg
fotok-326.jpgfotok-328.jpgfotok-330.jpg
fotok-332.jpgfotok-495.jpgfotok-499.jpg
fotok-849.jpgfotok-850.jpgmi-ketten-066.jpg
mi-ketten-068.jpgp1010022.JPGp1010041.JPG
p1010066.JPGp1010069.JPGp1010136.JPG
p1010138.JPGref-kepek-023.jpgreferencia-kepek-008.jpg